MusicalClub.hu - Serbán Attila koncert beszámoló!
KezdőlapBelföldKülföldSzavazásGalériaJegyvásárlásFórumBeszámolókJátékHírlevélKereső


Serbán Attila koncert beszámoló!

Geri | 2009.03.27.

A dalok listája és egyéb emlékek!

Kis késéssel indult Serbán Attila lemezbemutató koncertje, de ez nem okozott gondot. Nagyon vártam a koncertet, így igen izgatott voltam már az elején. A várakozás közben több színész és színésznő is feltűnt a nézőtéren, ami persze nem szokatlan. Jó érzés volt látni a teltházat. Főleg, hogy igazán vegyes volt a nézőtér összetétele.
Gálvölgyi János szórakoztató konferálásával indult a műsor, majd a színpadon megjelent Serbán Attila, aki kicsit mesélt magáról és a koncert a Varázs című számmal elindult. Ezt a West Side Story Maria követte.
A Sakk egyik legszebb dalát ezúttal kórussal kiegészítve énekelte Attila.
Eztkövetően egy Rudolf egyveleg következett, ami igazán sikeres volt, amit egy We will rock you duett követett Szekeres Adriennel. Adrien is énekelt egy külön számot Játsz még címmel, ami nagyon megható volt. Volt, aki szerint a ruha nem illett hozzá, nos ezzel én is egyetértek. Szerintem Adrienhez egy sokkal elegánsabb ruha való.
Ezt egy Jézus Krisztus Szupersztár blokk követte. A Jekyll és Hyde blokk is igazi meglepetés volt, bár talán az Eljött az óra című szám volt a legnagyobb siker az egyvelegben. Legalábbis számomra az volt a favorit a dalok közül. Malek Andrea követte Attilát a színpadon, aki a Shelom Bloom című számt énekelte egy csinos ruhában. A vidám dalt a József és a színes szélesvásznú álomkabátból a Börtönbe vethettek című dal.
Ezt az Oltári srácok egy dala követte, amiben a kórus 3 férfi tagja is segített.
Majd egy újabb Webber rész következett.
A dalok egyikét Nádorfi Krisztina és Malek Andrea közreműködésével énekelte el Attila.
Aztán a Jézus Krisztus Szupersztárból jött a Getshemane ami szintén különleges volt, bár én személy szerint nagyon sajnáltam, hogy nem magyarul énekelte a dalt Attila, hiszen úgy sokkal nagyobb hatással van az emberre. Ezt mondom annak ellenére, hogy tudom mindenki ismeri és tudja a dal magyar szövegét és a dal közben tuti követte magyarul a fejében. Tihanyi Ákos szólója is nagy sikert aratott, ami alatt szintén énekelt Attila, de mégis szinte észrevhetetlen volt, hisz a tánc teljesen elvarázsolta a közönséget.
A Show must go on zárta az előadást, ami nagyon jó volt. Persze azért még kapott egy kis ráadást a közönség, amit az előadás utáni CD dedikálás követett, aminek beharangozója szerintem sokunk fülében megmaradt, hiszen a kezdés előtt több alkalommal is elhangzott, amíg izgatottan vártuk az első dallamok felcsendülését.

A világítás és a színpadtechnika visszafogott volt, amit én személy szerint élveztem, hisz nem erről kell egy koncertnek szólnia. Rengeteg látvány és egyéb elem volt, hisz láthattunk a háttérben artistákat a We will rock you duett alatt. A táncosok és a zenekar csodásak voltak, ahogyan a 3 énekesnő is, aki vokálozott az előadás alatt. A kórus is új élménnyel gazdagította a nézőket.

A koncert nagyon színes és jó volt, csak nagyon hamar vége lett. Azt hiszem, hogy ezzel nem csak én voltam így, hanem mindenki, aki szereti Attilát. Az előadáson látszott, hogy rengeteg munka volt benne, amiben biztos nagy segítségére volt mindenki, aki tehette. Azt gondolom, hogy vár még egy igazi nagy koncert a rajongókra, mondjuk a Körcsarnokban, de én még egy Aréna koncertet is el tudok magamban képzelni, amivel biztos, hogy nem egyedül vagyok. Ahol remélem a meghívott művészek között lesz majd Polyák Lilla is.
Na és persze talán egyszer újra látható lesz a Rent egyik legjobb dala a Ma én szívok című dal is a színpadon, ami azt gondolom, hogy szintén sokak régi álma.Az álló taps és a rengeteg huhogás nagyon is járt a koncertért.