MusicalClub.hu - Spring Awakening meghódítja Európát!
KezdőlapBelföldKülföldSzavazásGalériaJegyvásárlásFórumBeszámolókJátékHírlevélKereső


Spring Awakening meghódítja Európát!

MusicalClub | 2009.03.30.

Európában 2009 január 23-án volt az előadás copy right premierje a Spring Awakeningnek Londonban (A hivatalos európai premeir Svédországban volt 2008 aug 30-án). Az előadás akkora siker, hogy a West Endre került át a produkció. Éppen csak, hogy bemutatták Londonban, máris jött a finn (Helsinki) és a magyar premier Budapesten Nyugati teátrumban.

2009 márciusában már Bécsben is látható az előadás németül. A tervek szerint áprilisban Tokyoban japánul, májusban Dániában majd a nyáron Rio de Janerioban portogálul, illetve Kóreában is bemutatásra kerül a musical. A svéd produkció akkora sikerrel megy, hogy márciusban még egy produkció készült belőle egy másik svéd színházban.

A musical rövid időn belül lett óriási siker. Először Broadway off előadás ként indult aztán bekerült a Broadwayre…és a siker hasonló Londonban is, hiszen az előadás bemutatója Londonban nem a West Enden volt.
A Spring Awakening olyan musical ami mindenkinek szól, de legfőképpen a fiatalokhoz.
Zenei világát tekintve, talán a leginkább a fiatalok ízlésének megfelelő musical, és talán ez és a musical megdöbbentő sztorija az ami ennyire sikeressé teszi.

A magyar előadást Tavasz Ébredése néven, már ismert sztárokkal illetve egy casting keretein kiválasztott új szereplőkkel mutatták be. Ez mindenhol így zajlik és újabb és újabb tehetségek bukkannak fel hírtelen.

Ízelítő képpen a hozzánk legközelebbi bécsi előadásból pár kép. Bécsben "Frühlings Erwachen" címmel a Ronacher Theaterben látható a musical.

A londoni előadásról a jövő hónapban részletes élménybeszámolót olvashattok.