MusicalClub.hu - Interaktív Aida musical Békéscsabán!
KezdőlapBelföldKülföldSzavazásGalériaJegyvásárlásFórumBeszámolókJátékHírlevélKereső


Interaktív Aida musical Békéscsabán!

Geri | 2009.04.06.

A Porondszínház színre lép!A Békés Megyei Jókai Színház rendhagyó sajtótájékoztatót tartott a Munkácsy Mihály Múzeum egyiptomi kiállításának kellős közepén.

Fekete Péter a Jókai Színház igazgatója elsőként a Jókai Porondszínházat mutatta be a médiának. Az 530 nézőt befogadni képes színházban közel 100 négyzetméteres színpadon játszhatnak a színészek. A Porondszínház közel 8 méter beépíthető belmagassággal, impozáns terekkel bilincseli le a nézők figyelmét. A Jókai Színház már két éve tudatosan, minden beszerzését és műszaki fejlesztését úgy végezte, hogy az a Jókai Porondszínházban is felhasználható legyen – válaszolta Fekete Péter újságírói kérdésre –, ezért most, hogy a sátor is megérkezett, egy hónap alatt felkészíthető az új játéktér az AIDA bemutatójára. A közönségteret Howard Lloyd tervezi, aki az első produkció játékterét is jegyzi majd – az igazgatóval közös munkában. Mint arról már korábban hírt adtunk, a Jókai Színház évente legalább egy produkciót cirkusz-sátorban, ráadásul, interaktív megoldásokat alkalmazva állít színpadra. A puding próbáján az AIDA című (szuper)produkció lesz fogyasztható – míg az éjszakai tárlatlátogatáson egyiptomi ételek.
A sajtótájékoztató mottója INTERAKTÍV SZÍNHÁZ – INTERAKTÍV MÚZEUM volt. A színházi oldal felől Fekete Péter kiemelte, az AIDA-musical közönsége akár aktívan, jelmezben, sminkben is közreműködhet az előadáson, ehhez mindössze előzetes jelentkezésre van szükség, a színház weblapján. A pénteki és szombati előadások után a közönség egy – szintén előre regisztrált – hányadának lehetősége lesz arra, hogy a Munkácsy Mihály Múzeumban látható „Élet a halál után” című, az egyiptomi halotti kultuszt bemutató kiállítást éjszakai tárlatvezetéssel tekintse meg. A tervek szerint a Jókai Porondszínháztól, fáklyás kísérettel, egyiptomi istenek vezetik a közönséget a Múzeumhoz.
Mint arról dr. Szatmári Imre, a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatója tájékoztatta a megjelenteket, az interaktív múzeumi oldalt az intézmény előterében elhelyezett jelmezek, és számítógép-terminál, jelenítik meg. Bárki, hétköznap is, ruhája fölé húzhatja a korhű egyiptomi jelmezeket, megtekintheti benne a kiállítást, sőt, erről fényképes e-mailt is küldhet ismerőseinek. Az éjszakai tárlatvezetésről szólva, a múzeumigazgató kiemelte, szeretnék, hogy az emberek a múzeumra is úgy tekintsenek, mint az (inter)aktív művelődés egyik színterére. Ezért is partner abban, hogy az egyiptomi kiállítást ilyen rendhagyó időpontban tekinthessék meg az érdeklődők, és biztos benne, hogy a Békés Megyei Gasztronómiai Team egyiptomi ételkülönlegességei is páratlanul izgalmas kulináris élményt nyújtanak – a kultúrától megéhezettek számára.
Az AIDA-musical koprodukcióban, a West End Színház közreműködésével állítódik színpadra Békéscsabán. A rendező, és Radames szerepét játszó, Szomor György és az Amnerist alakító Fésűs Nelly, mindketten a West End Színház művészei, kellő izgalommal készülnek az új felfogásban, több ponton is megújuló előadás bemutatójára.

A Békés Megyei Jókai Színház társulatából Hodu József, Gulyás Attila, Ács Tibor és a SZÍNITANHÁZ végzős diákja, Liszi Melinda várja izgatottan a próbaidőszak kezdetét.
A startpisztoly eldördült, AIDA-premier Békéscsabán a Luther utcai Evangélikus udvarban, május 8-án!

A Galéria menüpontban képeket láthatsz a sajtótájékoztatóról!