MusicalClub.hu - Cyrano az új musical - Janza Kata is játszotta!
KezdőlapBelföldKülföldSzavazásGalériaJegyvásárlásFórumBeszámolókJátékHírlevélKereső


Cyrano az új musical - Janza Kata is játszotta!

MusicalClub | 2009.04.27.

A Cyrano sztori sokakat hozott már lázba és számtalan musical készült belőle. Korábban egy magyar rockopera is készült belőle, amiben Janza Kata, Pintér Tibor, Dézsy Szabó Gábor, Brunner Márta is szerepet kapott.

Frank Wildhorn (a Rudolf, A vörös pimpernell és a Jekyll és Hyde írója) is írt egy musicalt Cyranoról. Wildhorn musicaljét Japánban mutatják be 2009 május 28-án a japán Jekyll és Hyde illetve a Japán Rudolf és Elisabeth sztárjaival. Frank Wildhorn musicaljei egyre kelendőbbek japánban. A magyar Rudolf után japánban mutatták be a musicalt.
Így nem csoda, hogy újabb világpremierje Japánban lesz. Bár nem nevezhetjük teljesen világpremiernek, hisze a Cyanoból koábban már egy angol demó CD is megjelent és pár napig Londonban is játszották, de a Westenden végül nem került bemutatásra.

A Cyrano sztori elég közkedvelt, talán azért is, mert Cyrno De Bregerac a nagy orrú lovag sztorija valós figura törtéetén alapszik. Egy nemesi családból származó fiatalember volt aki örökség híján katonának állt, ahol
hozzá hasonló vagyotalan nemesek verődtek csapatba. Útjai során pedig hihetetlenül izgalmas és rimantikus kalandokba keveredik.