MusicalClub.hu - Bukarestben a Rómeó és Júlia musical! Képek az előadásról!
KezdőlapBelföldKülföldSzavazásGalériaJegyvásárlásFórumBeszámolókJátékHírlevélKereső


Bukarestben a Rómeó és Júlia musical! Képek az előadásról!

smile:) | 2009.05.01.

2001-ben mutatták be Párizsban a Romeo et Juliette musicalt. A musical óriási siker volt és az azóta bejárta szinte a fél világot. Párizs, Kanada, Antwerpen, London, Amsterdam, Budapest, Szeged, Moszkva, Bécs, Szöul, Pusan (Kórea), Taipei, Mexico, és végül Bukarest ahol eddig színpadra állították.

2001-ben mutatták be Párizsban a Romeo et Juliette musicalt. A musical óriási siker volt és az azóta bejárta a fél világot. Párizs, Kanada, Antwerpen, London, Amsterdam, Budapest, Szeged, Moszkva, Bécs, Szöul, Pusan (Kórea), Taipei, Mexico, és végül Bukarest ahol eddig színpadra állították.

A Rómeó és Júlia mindenhol egy kicsit más. 2004-ben mutatták be Magyarországon.
A magyar előadásban a dalok új sorrendben vannak, és kétségkívül a magyar előadás eddig a legsikeresebb. Magyarországon a Rómeó és Júlia CD hihetetlenül sok példányban fogyott, és pillanatok alatt lett sláger a Lehetsz király című dal. A Rómeó és Júlia azóta Budapesten az egyik legsikeresebb musical, és több musicalsztár ebben a darabban debütált, például Bálint Ádám az egykori Megasztár versenyző is.

A Rómeó és Júliából megjelent 2 DVD is. A francia és pár évre rá a magyar előadás DVD-je.
A magyar DVD később platinalemez lett.

A budapesti siker után Bécsben is bemutatták a musicalt, ahol új hangszerelésben egy új CD is megjelent. Ezután a musical Ázsiát is meghódította. Az ázsiai előadásba plusz 3 új dalt írt a zeneszerző. A CD francia nyelvű, és 17 számot tartalmaz, rajta három olyan szám is, ami még eddig egy CD kiadványban sem szerepelt. Az első címe A La vie A La Mort a másodiké Je veux L aimerés a harmadik szám a Grosse. Nem csak ez a három új dal került be a musicalbe, de a CD-re csak ezt a hármat tették fel. Az ázsiai előadásban hallható egy másik új szám is amiknek a címe: Verone 2

A Rómeó és Júlia most érkezett el legújabb állomásához Bukaresthez. A bukaresti produkciót is KERO® - Kerényi Miklós Gábor rendezi. A bukaresti színészeket a magyar előadás szereplői is meglátogatták egyszer egy est keretein belül, ahogy erről a Budapesti Operettszínház oldalán korábban olvashattunk is.

A román produkció díszletei, és jelmezei, és rendezése sokban hasonlít a magyar előadáshoz, hiszen a jelmezekért Velich Rita a fénytechnikáért Götz Béla felel. A zenei vezető Kéringer László és a koreográfus Duda Éva. Így a magyar csapat segítségével várhatóan bukaresti Ion Dacian Operettszínházban is óriási siker lesz az előadás. A musicalről 18 kép és plakát a Galéria menüpontban található.
Szereplők:
Romeo: Jorge (George Papagheorghe), Mihai Mos, Vlad Robu
Julieta: Simona Nae, Diana Nitu
Lady Montaque: Adina Sima, Neli Nicolae
Lady Cappulette: Georgiana Mototolea, Amelia Antoniu
Doica: Claudia Maru Hanghiuc, Raluca Stoica
Printul din Verona: Daniel Iordachioae, Catalin Petrescu
Benvolio: Adrian Nour, George Calin
Mercutio: Filip Ristovski, Victor Bucur
Tybalt: Ernest Fazekas, Oliver Popa
Paris: Florin Budnaru, Matei Chioariu
Preotul: Mihai Bisericanu, Andras Demeter
Capulet Tatal: Stefan Popov, Orest Pislariu