MusicalClub.hu - Rómeó és Júlia musical Sopronban!
KezdőlapBelföldKülföldSzavazásGalériaJegyvásárlásFórumBeszámolókJátékHírlevélKereső


Rómeó és Júlia musical Sopronban!

MusicalClub | 2009.08.27.

Több mint 5 év, mintegy 400 előadás, közel 400 ezer néző!

A Budapesti Operettszínház legnagyobb sikere, amit nem lehet kihagyni!

Közel háromnegyed év előkészítő munka után, három szezon megszámlálhatatlan zenés produkcióját követve, 2009. December 11-12.-én az MKB ARÉNA SOPRON ad otthont a Budapesti Operettszínház legnagyobb sikerű darabjának, a minden korábbi népszerűségi rekordot megdöntő Rómeó és Júlia musicalnek.

Óriási büszkeség számunkra, hogy egy minden kétséget kizáróan világhírű, magyar produkcióra invitálhatjuk Önöket az MKB ARÉNA falai közé!

A darab eredeti licence alapján, az Operettszínház kivételes társulatának és legnevesebb szólistáinak tolmácsolásában, páratlan látványelemekkel és díszletekkel övezve kel életre az örök szerelmi történet KEROrendezésében.

A Rómeó és Júlia jelenleg is telt házak előtt fut a Pesti Broadway-n, de látható volt a Szegedi Szabadtéri Játékok, a Pécsi Expo Center, valamint a Debreceni Főnix Csarnok hatalmas színpadán, több tízezer néző előtt. 2009. december 11-12-én az MKB Aréna falai között, az ARÉNA történetének legnagyobb volumenű színpadi vállalkozására készülünk a soproni bemutató kapcsán.

A párizsi világpremier hatalmas sikerét követően a Budapesti Operettszínház 2004 januárjában mutatta be a musical magyarországi változatát KERO rendezésében. Az előadás azonnal ovációt váltott ki. A produkció dalai felkerültek a rádiók slágerlistáira, a musical CD-je 2006-ban platinalemez lett, illetve a Szegedi Szabadtéri Játékokon a monumentális díszletek között, káprázatos jelmezekkel, 200 táncossal és statisztával, s a Budapesti Operettszínház sztárjaival DVD felvétel is készült.

A Shakespeare színműve alapján készült mű története mindenki számára ismerős. Gérard Presgurvic, a zeneszerző és egyben szövegíró, így nyilatkozott az alkotásról: A Rómeó a világirodalom legromantikusabb és legtragikusabb darabja. Ennél jobb téma nem is kell egy jó musicalhez, hiszen van benne minden: gyűlölet, szerelem, félreértés, halál, esküvő, szabadság. Mindezen túl arra törekszem, hogy a Rómeó és Júlia ürügyén sok-sok új és aktuális érzést fedezzek fel magamban.

A soproni előadásban a musical legnevesebb magyarországi képviselői lépnek fel. A címszerepekben Dolhai Attila és Vágó Bernadett/Vágó Zsuzsi látható, de színre lép még az előadásban a Budapesti Operettszínház több vezető szólistája is.

Shakespeare nyomán írta Gérard Presgurvic, magyar színpadra alkalmazta Kerényi Miklós Gábor

Irodalmi konzultáns: Nádasdy Ádám

Dalszöveg-fordítás: Galambos Attila, Somogyi Szilárd és Kerényi MG

Vezényel: Makláry László

Szereposztás:
Rómeó: Dolhai Attila
Júlia: Vágó Bernadett/Vágó Zsuzsi
Tybalt: Szabó P. Szilveszter
Escalus, Verona hercege: Németh Attila
Capulet: Csuha Lajos
Capuletné: Janza Kata
Montague-né: Csengeri Ottília
Dada: Nádasi Vera
Lőrinc barát: Földes Tamás
Mercutio: Bereczki Zoltán/Szabó Dávid
Benvolio: Mészáros Árpád Zsolt/Kerényi Miklós Máté
Paris: Homonnay Zsolt

Közreműködik: Sz. Nagy Ildikó, Petridisz Hrisztosz, a Budapesti Operettszínház Musical Együttese, a Pesti Broadway Stúdió növendékei és a Tűzmadarak

Zenei vezető: Makláry László
Karigazgató: Kéringer László
Mozgástervező: Király Attila
Játék-, és táncmester: Rogács László
A rendező munkatársa: Somogyi Szilárd
Díszlettervező: Götz Béla
Jelmeztervező: Velich Rita
Koreográfus: Duda Éva
Rendező: KERO

A NETANYA (Párizs) és a PENTATON (Budapest) engedélyével.

A Budapesti Operettszínház a szereplőváltoztatás jogát fenntartja!
Jegyértékesítés a http://musicalclub.jegy.hu oldalon.