MusicalClub.hu - Készül a szegedi Hair musical szereposztása! Válts jegyet már most a Szegedi Szabadtéri Játékok 2010-es előadásaira!
KezdőlapBelföldKülföldSzavazásGalériaJegyvásárlásFórumBeszámolókJátékHírlevélKereső


Készül a szegedi Hair musical szereposztása! Válts jegyet már most a Szegedi Szabadtéri Játékok 2010-es előadásaira!

MusicalClub | 2010.01.17.

Népszerű musical énekesek is előadták a Hair legismertebb dalait azon a budapesti meghallgatáson, melyen a Szegedi Szabadtéri Játékok nyári előadásának szerepeire kerestek művészeket.

A produkció rendezője Bagó Bertalan lesz, aki lelkesen válogatott a részt vevő több mint harminc jelölt között – már vizionálva a szuperprodukció látványos jeleneteit. A jegyek közel ötven százaléka már elkelt.

A Szegedi Szabadtéri saját bemutatójaként kerül színpadra nyáron a Hair. A Játékok igazgatója, Bátyai Edina a musical megrendezésére Bagó Bertalant kérte fel. A produkcióban közreműködik többek között a Szegedi Szimfonikus Zenekar és az Operettszínház művészei is. Az előkészületek már javában folynak, ezek fontos fázisa volt a tegnap Budapesten tartott meghallgatás, mely során a Hair leendő szereplőit kereste Kesselyák Gergely, a fesztivál művészeti vezetője, egyben az előadás zenei vezetője és a rendező, Bagó Bertalan.

A meghallgatáson több mint harmincan jelentek meg, köztük olyan sztárok is, mint Dolhai Attila – ő a címadó dallal készült és elképzelt óriási sörénye iránti szerelméről énekelt –, a Vígszínház fiatal művésze, a csibészes bájával és lehengerlő profizmusával hódító Szemenyei János vagy a gyönyörű Peller Anna, aki lenyűgöző orgánummal szólaltatta meg a dalokat. Az énekesek legtöbbje a jól ismert dallamokkal érkezett, a fiúk a Hair és a Manchester England England számok mellett döntöttek leginkább, a lányok választása viszont elsöprő százalékban esett az Easy To Be Hard-ra.

Bagó Bertalan több alkalommal kért prózát a megjelentektől, hiszen a Hair bővelkedik ebben is, majd részletesen ecsetelte egy-egy jelölt meghallgatása után, ki mennyire illik koncepciójába és ki mivel tűnne ki a monumentális tömegjelenetekből, melyeket a Hair szabadtéri előadása megkövetel. A zsűri lelki szemei előtt már körvonalazódott egy elképesztő energiákat mozgató, látványos produkció.

Az idei Szabadtérit lezáró, legtöbb előadásszámmal – összesen hat alkalommal – színre kerülő darab szereposztására tehát már formálódnak az elképzelések, közben a nézők is rendkívüli bizalmat szavaztak a Hair-nek: a jegyek közel ötven százaléka már gazdára talált. A jelöltek meghallgatása és az azt követő parázs művészeti viták után nem kétséges, hogy vérprofi énekesekre és egy meghökkentő meglepetésekkel teli produkcióra számíthatnak a nézők.  

A Hair augusztus 13-án, 14-én, 15-én, 20-án, 21-én és 22-én kerül színpadra. A Szegedi Szabadtéri 2010-es előadásaira, így a Hair musicalre is jegyek vásárolhatók az interneten a musicalclub.jegy.hu oldalon.