MusicalClub.hu - Vári Kovács Péter – Úton koncert!
KezdőlapBelföldKülföldSzavazásGalériaJegyvásárlásFórumBeszámolókJátékHírlevélKereső


Vári Kovács Péter – Úton koncert!

MusicalClub | 2010.03.09.

Egy különleges zenei kirándulásra szeretnénk felhívni a figyelmét! Egy fiatal, feltörekvő művészt szeretnénk bemutatni Önnek, Vári- Kovács Péter a Centrál Színház tagja, számos főszereppel a háta mögött.

Bár neve egyre ismertebben cseng a zenés színházat kedvelők közt, azt mégis kevesen tudják: Péter eredetileg muzsikus. A színészet csak a második hivatása. Magáról azonban azt mondja, hogy a kettő elválaszthatatlan – ő voltaképpen egy előadóművész. Páratlan muzikalitását estéről - estére megcsillantja a színpadon. Mi azonban nemcsak színházi keretek között szeretnénk bemutatni őt.

Időpontja: 2010. március 28., 19.00. óra
Sztárvendég: Serbán Attila
Helyszín: IBS Színpad, 1021 Budapest, Tárogató út 2-4.
Jegyértékesítés a www.ticketportal.hu oldalon.

Önéletrajz:
Már kisgyerekként szeretett örömet, nevetést csempészni környezete életébe. Ez irányú lelkesedése azóta sem hagy alább. Egyesek örömére, mások bosszúságára. Gyermekkorában zongorázik, néptáncol, agyagozik, sokat rajzol, és zsigerből gyűlöli a matek-fizikát.
A középiskola 3. évéig versenysportoló - kajakozik.
Érettségi után már alig várta, hogy ne legyen technikus – informatikus. Így hát elszegődött a Kolibri Színházhoz stúdiósnak – ahol dolgozhatott a Pogány Judit rendezte Kék Madárban, és megismerhette a legendás Kemény Henrik bábművészt, Láthatta a mestert játék közben – a kulisszák mögül. Meghatározó élmény volt számára.
Eközben elkezdett járni a Földessy Margit Drámastúdióba, ahol helyzetgyakorlatokkal, improvizatív játékokkal pallérozhatta magát. Játszott a Szentivánéji Álomban Lysandert, majd az I.B.S. Színpadon a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról főszerepét játszhatta. Ekkor már aktívan rock-zenél. Zongorázni tanul – tanár: Csonka Emil
Felvételt nyer a Toldy Mária Musical Stúdióba, ahol színészmesterséget, jazz táncot is tanul. Énektanára : Kőváry Judit. Itt játszik a Fame – Hírnév című musical-ben.
A Kőbányai Könnyűzenei Stúdióba ének szakra veszik föl – Jazz-éneklést tanul – mestere: Berki Tamás. Ezen iskolában tanul még : Jazz-zongorajátékot, zeneelméletet - összhangzattant – Esze Jenőtől, zeneszerzést, szolfézst, zenetörténetet Victor Mátétól. Zenekari-stúdió gyakorlat tanárai : Ullmann Ottó, Tóth János Rudolf . A Doors emlékzenekar tagja - Raymond Manzarek megszemélyesítője .
Ezalatt játszik : a Pesti Magyar Színházban - My Fair Lady – kisebb szerepek. – Itt szerencséje volt egy színpadon állni olyan legendákkal, mint : Sinkovits Imre, Agárdy Gábor
Madách Színházban - Nyomorultak – Claxous, forradalmár.
Felveszik az Új Színház stúdiójába : színészmesterséget tanul. Vizsgadarab: Shakespeare: Rómeó és Júlia – Rómeó szerepe. Versmondásra Gosztonyi János okítja.