MusicalClub.hu - Miss Saigon musical - Sopronban KERO új musicalje! Jegyek és infók itt!
KezdőlapBelföldKülföldSzavazásGalériaJegyvásárlásFórumBeszámolókJátékHírlevélKereső


Miss Saigon musical - Sopronban KERO új musicalje! Jegyek és infók itt!

MusicalClub | 2010.11.16.

A musical legenda!

2011 nyarán a musicalfellegvár Sopron! Ezzel a felkiáltással jelentette be november 12-i sajtótájékoztatóján Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház főigazgatója és Török Zoltán az MKB Musical Aréna igazgatója azt a történelminek is nevezhető eseményt, melynek keretében közös produkció keretében mutatják be Sopronban, az MKB Musical Aréna szabadtéri színpadán Claude-Michel Schönberg világhírű musicaljét, a Miss Saigont méghozzá igazi sztárszereposztásban. Amint kiderült a szereposztás aról mi is beszámolunk. Ha szeretnél elsők közt értesülni a Miss Saigon szereposztásáról akkor csatlakozz a Musical Club Facebook oldalához. (Ide kattintva csatlakozhatsz!)

A belépőjegyek november 13-tól vásárolhatók meg 3990 Ft-os induló áron a http://musicalclub.jegy.hu oldalon!


Magyarországon is a műfaj történetének egyik legfontosabb állomása az 1994-es szegedi szabadtéri, majd operettszínházi premier - Kerényi Miklós Gábor - KERO® rendezésében, a musicalnek itthon is kultusza alakult ki, nem véletlen tehát, hogy a Budapesti Operettszínház és az MKB Musical Aréna most szabadtéren kelti új életre a legendát 2011 nyarán Sopronban - sztárszereposztásban.

A Miss Saigon musicalről többet is megtudhatsz a musical magyar Facebook rajongói oldalán! Ide kattintva megnézheted és csatlakozhatsz!

A Miss Saigon Giacomo Puccini Pillangókisasszony című operája alapján íródott. Egy kudarcra ítélt románcot ír le a hetvenes évekbeli Saigonban, a vietnami háború idején. A musicalt állítólag egy fénykép ihlette, amelyet Schönberg véletlenül talált egy újságban. A fotón egy vietnami édesanya volt, amint éppen elköszön a lányától a Tan Son Nhut Légibázison. A lány az Egyesült Államokba utazott, ahol az édesapja egy volt amerikai katona, és olyan pozícióban volt, amelyben jobb körülményeket tudott a lányának biztosítani. Schönberg az édesanyának ezt a tettét úgy nevezte el, mint a "végső áldozat", amely aztán a darab központi gondolata lett.

KERO® nagy örömmel kezdett foglalkozni újra a musicallel, hiszen pályájának egyik legfontosabb állomása az 1994-es premier.

- A Miss Saigon azon rockoperák-musicalek közé tartozik, melyek a lenyűgöző látvány, a különleges, Puccini-idézetekkel teli muzsika, s a remek hangzás mellett igazi zenedrámák. A történet számunkra, akik az Amerika-imádat, s a szocializmus gazdasági problémáinak nyomasztó terhe alatt éltünk, különösen átélhető. A mű katartikus élményt kínál szinte minden nézőnek, szól a gyarmatosításról, a kommunizmus kísértetéről, a különböző kultúrák-népcsoportok közötti különbségekről, s bár társadalmi feszültségekkel teli, mégis főképp a szerelem mindent legyőző erejéről mesél. Sopronban, a Páneurópai piknik, a vasfüggöny lebontásának történelmi helyszínén különös aktualitást nyer ez a produkció. A Miss Saigon jelképe a talmi csillogásnak, az érvényesülési vágyaknak, a kiszolgáltatott szerelmeknek, a rideg valóságnak. A Miss Saigon mégis reménysugár, példa arra, hogy a legnehezebb helyzetekben is meg kell próbálni felelősséggel élni egymás iránt. Nagy örömömre szolgál, hogy ezt a legendás musicalt a hatalmas soproni szabadtéri színpadon, élő zenekarral, több száz közreműködővel, helikopterrel és sztárszereplőkkel most újra bemutathatjuk - mondta a rendező, KERO®.

A soproni MKB Musical Aréna és a Budapesti Operettszínház egy éve működik együtt, négy produkciót, a Rómeó és Júliát, a Szép nyári napot, az Oltári srácokat és az Elisabethet láthatta a hűség városa hatalmas színpadán a közönség. Török Zoltán elmondta, ezekre az előadásokra több mint 10 ezer jegyet értékesítettek, ami óriási számadat. A Miss Saigon előadásain ugyanakkor ennek dupláját, közel 20 ezer nézőt várnak az ország minden pontjáról.

Az augusztus 19-20-21-én bemutatásra kerülő, gigantikus vállalkozást a Soproni Piknik fő attrakciójának szánják. Olyan programnak, amelyhez fogható látványvilágot csak a legnagyobb európai szabadtéri színpadok közönsége csodálhatott meg korábban.