MusicalClub.hu - A Szegedi Szabadtéri 2011-es szereposztása!Jegyek itt!
KezdőlapBelföldKülföldSzavazásGalériaJegyvásárlásFórumBeszámolókJátékHírlevélKereső


A Szegedi Szabadtéri 2011-es szereposztása!Jegyek itt!

MusicalClub | 2011.02.01.

Az elmúlt évtizedek előtt tisztelegve ünnepi előadásként kerül színre Madách Imre: Az ember tragédiája, Vidnyánszky Attila rendezésében. A darab a fesztivál emblematikus előadása. A próza műfaja közel egy évtized után tér vissza a Dóm térre. A többi produkcióban az ország legjelentősebb színművészei és operaénekesei, nagyformátumú rendezők és alkotók jegyzik idén is a fesztivál előadásait. A Játékok történelmi hagyományait és a jubileumi évadot a menedzsment számos izgalmas módon igyekszik hangsúlyozni.


A 2011-es évad az ünneplés jegyében telik a Szegedi Szabadtéri Játékoknál, hiszen 80 éves lesz idén hazánk legnagyobb nyári színházi fesztiválja. Az évforduló nemcsak a Játékok életében fontos, nagy jelentőséggel bír az egész magyar színházi életre nézve is. Számokban kifejezve: 80 nyár alatt több mint 900 előadást és ezek közül több mint 330 bemutatót láthatott több mint négy és fél millió néző.
cs
Ezt a hatalmas, tiszteletre méltó történelmet a modern kor szellemében digitalizálta is a fesztivál menedzsmentje: a Játékok honlapjáról elérhető, úgynevezett kronapédia segítségével bárki pontos dátum alapján kereshet rá egy-egy előadásra, plakátokra, szereposztásokra, alkotókra 1931-től a 2009-es évadig. Az adattár a jövőben folyamatosan bővül.

Az ember tragédiája – a magyar színház ünnepe
A 80 éves jubileumi évad ünnepi nyitóelőadása Madách Imre halhatatlan műve lesz Vidnyánszky Attila rendezésében. A Tragédia "csúcstartó" a Szegedi Szabadtérin, hiszen az elmúlt évtizedekben 16 évad során 61 előadásban láthatták a nézők a Dóm téren. A debreceni színház igazgatója, a hazai színházi élet meghatározó alakja úgy érzi, alkotótársaival a magyar színházi élet ünnepévé teszik Az ember tragédiáját. Alexandre Belozub díszlet- és jelmeztervezővel valamint Gemza Péter koreográfussal "szélesvásznú" produkció létrehozására vállalkoztak. Látványban a világmindenséget szeretnék leképezni.
Online jegyvásárláshoz kattintson ide!

A víg özvegy – sztárszínészek és operaénekesek a Lehár-darabban

A 2011-es évad második bemutatója a világhírű magyar operett-komponista, Lehár Ferenc egyik legnépszerűbb és legjelentősebb műve, A víg özvegy lesz. A produkció rendezője, Kozma Péter pályáját ugyan Magyarországon kezdte, hiszen többek között a Magyar Állami Operaházban is dolgozott, diplomáját viszont az Amerikai Egyesült Államokban szerezte, és azóta is ott dolgozik jelentős társulatoknál operarendezőként. A karmester és zenei vezető Kesselyák Gergely, a Játékok művészeti vezetője lesz, a díszletet és jelmezt Zeke Edit tervezi.

Parádés szereposztásra számíthatnak A víg özvegy nézői: olyan népszerű színészeket sikerült megnyerni a produkcióba mint Haumann Péter, Bajor Imre, Csákányi Eszter, Molnár Piroska, Hernádi Judit és Szacsvay László. Az operaénekesek közül Herczenik Anna, Keszei Bori, Boncsér Gergely, Gárdai Péter és Kálmán Péter kápráztatja el a nézőket. A víg özvegy négy alkalommal kerül színpadra a Dóm téren.
Online jegyvásárláshoz kattintson ide!

Carmen – visszatérő sikerdarab nemzetközi szereposztással

Az idei, 2010-es évad szakmai berkekben és a közönség körében is leginkább dicsért produkciója a Kerényi Miklós Gábor rendezte Carmen volt. A továbbjátszás az idei nyári műsorban ez az opera lesz. Az idei évben a szereposztást szereposztást frissítve kerül színre az operairodalom egyik legnépszerűbb darabja. A címszerepet idén is Mester Viktória alakítja, és szintén színpadra lép Arnold Rutkowski, a kiváló lengyel tenor, aki a 2009-es, Domingo által alapított Operalia énekverseny különdíjasa és a maistro lengyelországi koncertjének meghívott vendége volt. Micaelaként Frankó Tündét láthatják a nézők. Escamillo szerepében idén új művész mutatkozik be, meglepetés vendégművészre számíthat a közönség, szintén egy nemzetközi énekest várhatnak a bariton szerepre. A buja cigánylány történetét feldolgozó Carment két alkalommal tűzik műsorra.
Online jegyvásárláshoz kattintson ide!

Valahol Európában – magyar musical az ország legnépszerűbb színészeivel

A 2011-es évad új musical-bemutatójának színre vitelét a darab egyértelmű, évek óta tartó töretlen sikere mellett indokolta, hogy a nézők szinte ostromolták a menedzsmentet a musicalért. Dés László – Nemes István – Böhm György – Korcsmáros György – Horváth Péter: Valahol Európában című művét Béres Attila rendezésében láthatják a nézők. Alkotótársai Velich Rita jelmez- és Horesnyi Balázs díszlettervezők lesznek. A koreográfiát Bodor Johanna álmodja meg. A karmester és zenei vezető feladatát Silló Istvánra bízták. A dramaturg Ari-Nagy Barbara lesz.

Az ország különböző színházaiból fantasztikus művészek vesznek részt a produkcióban: az Örkény Színház igazgatója, népszerű színművészünk, Mácsai Pál, a Nemzeti Színház direktora, generációja egyik legsikeresebb rendezője és színművésze, Alföldi Róbert, a Katona József Színház fiatal művésze, Keresztes Tamás, a Nemzetiből a tavaly a My Fair Lady-ben már nagy sikert arató Tompos Kátya és Szarvas József, aki filmes ismertségét az Üvegtigris-filmeknek köszönheti, a Vígszínházból rendezőként és színészként ismert Szőcs Artúr, a Budapesti Operettszínházból a népszerű Kerényi Miklós Máté, és a színpadi és filmes szerepei alapján egyaránt kedvelt Pindroch Csaba is szerepet kapnak a musicalben.
Online jegyvásárláshoz kattintson ide!

Újszegedi Szabadtéri Színpadon: a Kolozsvári Magyar Opera és a kecskeméti Katona vendégjátéka

Jövőre kivételesen zenés darabokat tűznek műsorra az újszegedi játszóhelyen, ami eddig a prózai előadások helyszíne volt. Két operaprodukció is színre kerül: a Kolozsvári Magyar Opera vendégjátékát láthatják a nézők, Puccini egyfelvonásos Gianni Schicchi-jét és a kortárs magyar opera egyik legjelesebb képviselőjének, Vajda Jánosnak szintén egyfelvonásos Mario és a varázsló című darabját. Mindkét egyfelvonásost Gombár Annamária állítja színpadra – előbbit Hero Lupescu, utóbbit Békés András rendezése alapján – és Selmeczi György dirigálja.

A másik újszegedi bemutató a Szegedhez köthető Darvasi László művéből készült Popeye című zenés produkció lesz, amit hatalmas sikerrel mutattak be a kecskeméti Katona József Színházban, Ganxsta Zolee főszereplésével.

Az 2011-es évad előadásaira már árulják a jegyeket! Online jegyvásárláshoz kattintson ide!