MusicalClub.hu - 2005-ös műsor a Rock és Musical Színházban!
KezdőlapBelföldKülföldSzavazásGalériaJegyvásárlásFórumBeszámolókJátékHírlevélKereső


2005-ös műsor a Rock és Musical Színházban!

MusicalClub | 2006.01.01.

Új bemutatók és régi előadások!

ROCK ÉS MUSICAL SZÍNHÁZ
A PATAKYBAN

„A lázadás és szembenállás elszántsága ugyanúgy hajtott bennünket, mint a zenei stílusváltás, a színházi megújulás, az önszerveződés igénye. Noha távol voltunk a musical fejlődésének nagy folyamától, a zenei teljességre való törekvés ugyanarra a pontra juttatott el bennünket is, mint a műfaj kiemelkedő alkotóit, Webbert, Rice-ot, Sondheimet és másokat. Mindez együtt olyan helyzetet teremtett, melyben 1980 nyarán barátaimmal létrehozhattuk a musical új magyarországi műhelyét, a Rock Színházat.

Szinte a semmiből született egy színház, s ezzel néhányan – akik megálmodtuk és megharcoltuk – kisebbfajta színházi forradalmat csináltunk. Nem túlzás ez, hisz visszatekintve, úgy gondolom: a Rock Színház története olyan, mint egy forradalomé. Alulról szerveződött, mondhatni: az „illegalitásból”, egyetlen rohammal győzött, aztán még jó néhány csatát megnyert, de a teljes „konszolidációig” soha nem jutott el. Létezésének tizenhét esztendejében voltak igazi hőstettek, voltak hasznos és voltak kártékony belső rivalizálások, voltak kudarcok, voltak árulások. Az ügy megtalálta a maga fanatikusait, minden áldozatra kész közkatonáit, de a haszonlesőit, a nehézségek elől megfutamodó dezertőreit is. Egyeseket híressé tett, mások csalódtak benne, ezek közül néhányan, ha megkeseredve is, de kitartottak mellette, néhányan pedig dühösen odébbálltak. Gyönyörűen kezdődött, és úgy lett legenda, hogy sokan a nevét is szerették volna kitörölni a színházi emlékezetből. Ez nem sikerült, még a legtehetségesebb machiavellistáknak sem, és erre akár büszkék is lehetnénk. S talán arra is, hogy az évek során műhelyünkben született művek többsége eleven értékként maradt meg, ahogy megmaradtak a lemezek, tévéfelvételek, a sajtóanyag, a dokumentumok. És a rajongók emlékeiben sem fakult meg a rólunk alkotott kép. A dolognak – ahogy az „igazi” forradalmaknak – vannak túlélői, akadnak követői, és bármilyen fájdalmas, már vannak halottai is, akiket soha nem szabad elfelejtenünk.

 1980 húsvét vasárnapján, egy Törökvész utcai lakásban – a szüleim éltek ott – olvasópróbát tartott a megalakulását ekkor már tényként kezelő Rock Színház társulata. A mű, melynek bemutatására szövetkeztünk: Andrew Lloyd Webber és Tim Rice Evitája volt. Feltettük az eredeti lemezt, és a mi címszereplőnk: Kováts Kriszta – Várkonyi Mátyás közreműködésével – hozzá énekelte az én magyar szövegemet. Ültem a színészek, énekesek, zenészek és táncosok között, és gondolatban végig futottam azon, ami az előző tizennégy hónapban történt…” (Részletek Miklós Tibor „Musical!” című könyvéből)

A Rock és Musical Színház társulata nagyon fiatal, annak ellenére, hogy a rockszínházi örökséget az akkori társulat néhány legendás hírű tagjának: - Nagy Anikó, Sasvári Sándor, Makray Pál, Szolnoki Tibor, Harmath Albert, Csengeri Ottília, Kövesdi Éva - meghatározó jelenléte is bizonyítja. Az utóbbi évek felfedezettjei - Szomor György, Feke Pál, Serbán Attila, Demeter György, Nagy Sándor, Koós Réka, Deák Fruzsina, Vágó Zsuzsa, Kovács Lotti, Aczél Gergő, Iványi Angelika, Zentai András, Bozsik Patrik, Czeglédi Kornél, Sánta László - folyamatosan kapták a nagy feladatokat. A társulat vendégszerepelt Japánban, Görögországban és Angliában, a műfaj európai szaklapja, a Das Musical két elemző kritikában is foglalkozott a színház bemutatóival (Rent, Nana) és nemzetközi szinten is kiemelkedőnek minősítette azokat.


2005. ÉVI ELŐADÁSOK:

Webber-Rice: JÉZUS KRISZTUS SZUPERSZTÁR rockopera
Kocsák Tibor - Miklós Tibor: NANA musical, Emile Zola regénye alapján
Kocsák Tibor - Miklós Tibor: UTAZÁS rockopera, Tábori György regénye és filmforgatókönyve alapján
MUSICAL A-tól W-ig, tizenegy világsikerű mű negyven dala, Miklós Tibor: Musical! című könyvének élő reprezentációjaként.
Kovács Ákos - Barta Tamás - Adamis Anna - Radics Béla - Orszáczky Miklós – Bajtala János – Miklós Tibor: ILYENEK VOLTUNK zenés színmű a hatvanas, hetvenes évek dalaival, Barta Tamás és Radics Béla emlékére
Kemény Gábor - Kocsák Tibor - Baróthy Péter - Miklós Tibor: KIÁLTS A SZERETETÉRT! (musical-opera Kalkuttai Teréz Anya életéről).


MŰSORNAPTÁR:

szeptember 23. Jézus Krisztus szupersztár – felnőtt bérlet
szeptember 24. Jézus Krisztus szupersztár
szeptember 25. Musical A-tól W-ig – diák bérlet
október 15. Nana – diák bérlet
október 16. Musical A-tól W-ig – felnőtt bérlet
október 20. Utazás
október 21. Utazás
október 30. Jézus Krisztus szupersztár – diák bérlet
november 11. Ilyenek voltunk – felnőtt bérlet
november 13. Ilyenek voltunk
november 25. KIÁLTS A SZERETETÉRT! - bemutató
november 26. Kiálts a szeretetért! – diák bérlet
december 16. Kiálts a szeretetért! – felnőtt bérlet
december 17. Kiálts a szeretetért!
december 19. Kiálts a szeretetért!

Az előadások 18 órakor kezdődnek.

A bérletes előadásokra is lehet külön jegyet venni!
Jegyár: 1500 és 1800 Ft.
Felnőtt bérlet: 5000 Ft
Diák bérlet: 4000 Ft

Elérhetőségeink:
Pataky Művelődési Központ, 1105 Budapest, Szent László tér 7-14.
Megközelíthető a 3-as, 62-es, 28-as villamossal, 9-es busszal. A gépkocsival érkezők részére a parkolás biztosított.
Tel.: 260-9959, 262-0379